Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Örnek Resim
Örnek Resim

648 kişiyi zehirleyen tavuk dönerci konuştu: Benim sosum farklı bir lezzet

Kocaeli Körfez’de tavuk döner satan bir işletmeden 1 Nisan’da farklı zamanlarda tavuk döner yiyen 648 kişi, mide bulantısı, ateş ve kusma şikayetleriyle hastanelere başvurdu. Zehirlenen kişilerden 646’sı ilk müdahalenin ardından taburcu edilirken, 2 …

Kocaeli Körfez'de tavuk döner satan bir işletmeden 1 Nisan'da farklı
Örnek Resim

Kocaeli Körfez’de tavuk döner satan bir işletmeden 1 Nisan’da farklı zamanlarda tavuk döner yiyen 648 kişi, mide bulantısı, ateş ve kusma şikayetleriyle hastanelere başvurdu. Zehirlenen kişilerden 646’sı ilk müdahalenin ardından taburcu edilirken, 2 kişinin tedavisi ise sürüyor.

Olaya ilişkin soruşturmada başlatılırken iş yeri sahipleri E.T. ve K.Y. sevk edildiği mahkemede tutuklandı. İş yeri de mühürlenirken, teste gönderilen tavuk dönerin yönetmeliğe uygun olmadığı tespit edildi.

648 KİŞİYİ ZEHİRLEYEN TAVUK DÖNERCİ KONUŞTU

Gıda zehirlenmesi geçiren 648 kişinin tavuk döner yediği işletmenin tutuklanan sahiplerinin ifadeleri ortaya çıktı.

İş yeri sahibi tutuklu K.Y. (36) “Zehirlenme vakalarının neden meydana geldiğini bilmiyorum” derken, ortağı E.T.(35) “Uzun yıllardır sektördeyim; kimsenin sağlığıyla oynamadım” dedi.

Bayram boyunca iş yerinin kapalı olduğunu söyleyen K.Y. ifadesinde şu sözler yer aldı:

“Biz kurallara dikkat ediyoruz. Son 2 günde yaklaşık 2 bin kişiye tavuk döner satışı yapıldı. Zehirlenme vakalarının neden dolayı meydana geldiğini bilmiyorum. Bu, kurumların incelemelerinin ardından belli olacak. Tavuk bozuk ise yapılış aşamasında kendini belli eder. Biz zaten bozulmuş ürünü iş yerinde satmayız.”

‘BENİM SOSUM FARKLI BİR LEZZET’

E.T. (35) ise ifadesinde her zaman hijyen kurallarına dikkat ettiklerini belirterek, “Benim Hatay usulü sosum, bu sektöre farklı bir tat ve lezzet getirmiştir” diyerek kendini savundu.

E.T.’nin ifadesi şu şekilde:

“Sağlık koşullarından tüketim tarihlerine kadar hassas bir şekilde satışımızı yapıyoruz. Bu zamana kadar hiç böyle bir şey olmadı. Ramazan ayında kapalıydık. Zehirlenen kişilerin uzun zamandır katık döner yememesinden kaynaklı sağlık sorunu yaşayabileceğini düşünüyorum.

Uzun yıllardır bu sektördeyim; kimsenin sağlığıyla oynamadım. Benim Hatay usulü sosum, bu sektöre farklı bir tat ve lezzet getirmiştir. Tavuk bozuk olsaydı zaten yapılış aşamasından kendini belli ederdi; bütün aşamalarda bulunduğum için de bozuk olduğunu anlardım.”

Örnek Resim